Festes Majors '08 flix!!!!!!!!!!!!! kler****

Tuníssia, viatge fi de carrera infermeria 05-08 INCREÏBLE!!!!!!

Fotos Kler

Piklerso. pd: podeu posar música clikan a l'icono de l'altaveu jeje

dimarts, 3 de juliol del 2007

Llibertat



Dia de l'Orgull: celebració i reivindicació al carrer i a la Xarxa

Madrid es converteix en la capital de la reivindicació dels drets de lesbianes, gais i transsexuals. La Xarxa s'uneix a la festa lúdica i reivindicativa i denuncia la discriminació que encara pateixen molts homosexuals.

Redacció (30/06/2007)

A l'Estat espanyol, després d'anys de treball i lluita dels col·lectius de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (LGTB), s'ha aconseguit establir una igualtat formal. No obstant això, nombroses associacions i moviments socials denuncien que dins de la Unió Europea se segueix practicant l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia de forma oberta i grollera, sense que les autoritats europees facin res o gairebé res per impedir-ho i sancionar-ho.

Casos com els de Polònia, on en els últims mesos s'han produït atemptats gravíssims contra els drets humans de gais i de lesbianes, promoguts des dels propis poders públics, sense que les institucions europees hagin intervingut, són la prova, per a moltes entitats que encara existeix discriminació per raó d'orientació sexual.

Als països empobrits i a Estats d'altres òrbites culturals la realitat també és, en moltes ocasions, penosa. Amnistia Internacional denuncia que l'homosexualitat segueix perseguida per llei en més de 70 països i en vuit d'ells pot suposar la pena de mort.

L'organització reconeix que avui dia cap país europeu penalitza les relacions homosexuals consentides entre adults, i entre els països de parla hispana, tan sols segueixen tipificades com a delicte a Nicaragua.

Estats homòfobs

Però encara vuit països inclouen en la seva legislació la condemna a mort per aquest motiu (Afganistan, Aràbia Saudita, Iran, Mauritània, Pakistan, Sudan, Iemen i alguns estats del nord de Nigèria). A altres llocs, les persones homosexuals poden ser condemnades a cadena perpètua o a diferents penes de presó.

A alguns Estats, les autoritats polítiques han promogut lleis que condemnen les relacions homosexuals o discriminen les lesbianes, gais, bisexuals i transgènere: a Nigèria el Ministre de Justícia va presentar el 2006 un projecte de llei que penalitza els matrimonis i les relacions sexuals entre persones del mateix sexe; a Polònia, el viceministre d'Educació va presentar el mes de març un projecte per prohibir "la promoció de l'homosexualitat o qualsevol altra desviació" als centres educatius del país.
Amnistia denúncia, també, que a alguns països on formalment no hi ha lleis que puguin ser utilitzades per castigar les persones per la seva orientació sexual, si que apliquen a la pràctica altres lleis no específiques, habitualment referides a conceptes com “escàndol públic”, “conducta indecent” o “crims contra la família”.

A l'Aràbia Saudita, durant l'any 2006, per exemple, 250 persones van ser detingudes per assistir a una reunió social privada a la zona d'Al Ashamia, a Jizan; 20 homes que es trobaven entre elles van ser detinguts únicament per la seva orientació sexual, real o aparent.